Плодовете годжи бери стават известни преди няколко години. Тибетските монаси са знаели за тези плодове много преди експертите в областта на козметологията и диететика да започнат активно да ги използват. Мистериозният Изток е дом на растение, наречено тибетски берберис или lycium barbarum.

Изучавайки лечебните свойства на различните билки, монасите, които живеели в планините, откриват уникалните възможности на годжи бери. А истината за методите, използвани от тибетските монаси за удължаване на младостта и поддържане на добро здраве, беше разкрита неотдавна. Използвайки древните познания, учените са натрупали достатъчно опит, за да използват годжи бери за различни цели.

Какъв продукт е това

Годжи бери е важна съставка на различни биологично активни продукти. Тези плодове се използват като допълнителен компонент, но не трябва да се забравя, че самият продукт има много висока стойност. Само сто грама от плодовете може да задоволят глада ви за почти целия ден, като ще имате невероятен прилив на енергия и жизненост. Съдейки по отзивите на тези хора, които вече са включвали годжи бери в храненето си, продуктът започва да действа доста бързо.

Годжи бери е хранителна добавка, която подобрява храносмилането, нормализира метаболизма и гори нежеланите мазнини. Всичко това се случва благодарение на уникалния химичен състав на плодовете.

Полезните компоненти на продукта

Годжи бери са пълни с различни полезни вещества, повечето от които не могат да бъдат намерени в други продукти. Годжи бери съдържат:

  • Повече от 18 аминокиселини;
  • Редки полизахариди;
  • Линолова киселина;
  • Всички витамини B, C и E;
  • 21 жизненоважни минерали.

Всеки един от тези елементи е жизнено важен за човешкото тяло, а съчетани заедно, те създават един уникален лечебен комплекс.

Уникални свойства

Честото използване на годжи бери доста бързо помага се стабилизира кръвното налягане, да се възстанови обмяната на веществата, докато тялото се отървава от токсините и излишните калории. Освен това, сънят се подобрява, а имунитетът се засилва.

Нюанси на използване на продукта

Годжи бери може да се използва по много различни начини. Те могат да се консумират изсушени или да се използват като съставка за супи, овесена каша, желе, различни десерти. Дневната доза не трябва да надвишава 45 грама. Плодовете могат да се ядат по всяко време на деня, с изключение на късно вечерта, тъй като са естествен източник на енергия. Годжи бери понякога се вземат под формата на екстракт на алкохолна основа. Но въпреки естествения и екологично чист състав на тези плодове, все пак е по-добре да се уверите, че не сте алергични към тях, преди да ги поръчате.

Ефективност на биологично активния продукт

Годжи бери са уникален продукт за отслабване и подмладяване, защото богатият състав на плодовете спомага за нормализиране и възстановяване на всички жизненоважни функции на организма. Единична доза, съдържаща само петнадесет грама, е в състояние да повлияе благотворно на имунната, храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Продуктът подобрява паметта, зрението, съня, увеличава сексуалното либидо, намалява риска от рак. Но е необходимо да знаете, че преди да купите годжи бери, трябва внимателно да прочетете инструкцията, за да сте наясно с допълнителните нюанси и възможните ограничения.