Средната жена ще целуне 15 мъже, ще се радва на две дългосрочни връзки и сърцето й ще бъде разбито два пъти преди да срещне “единствения”, разкрива проучване.

За сравнение, мъжете ще бъдат зарязани два пъти и ще имат шест мимолетни връзки за по една нощ преди да срещнат идеалната половинка.

Всички тези съкрушителни раздели, неподходящи партньори и сконфузни флиртове за по една нощ могат да накарат много хора да помислят, че никога няма да намерят подходящия човек. Но има нещо магическо, същевременно тревожно – въпреки всички несгоди, провалени срещи, трепети и разочарования, не губим надежда, че това може да е „принцът“ или „принцесата“ и не спираме да го очакваме.

Най-голямата разлика между мъжете и жените се крие в броя на сексуалните партньори – мъжете обикновено имат десет през живота си, докато жени – седем.

Проучването също така разкрива, че мъжете имат шест сериозни връзки – две от които за повече от година, докато жените имат пет.

И двата пола стават жертва на изневяра веднъж в стремежа си да намерят “единствения” – но средностатистическия възрастен също така че изневери най-малко веднъж.

Хората също ще изживеят една връзка от голямо разстояние преди окончателно да се установят.

Освен това почти шест на всеки десет мъже достигат до точка, в която имат чувството, че никога няма да намерят „единствената“.

А пък 59 на сто казват, те според тях пътят им до “и заживели щастливо” е бил труден.

Осем от всеки десет възрастни споделят, че са срещнали единствения, когато най-малко са очаквали, докато повече от една четвърт признават, че настоящият им партньор не типът човек, с когото са мислели, че ще бъдат.

А пък повече от половината описват партньорите си като пълната им противоположност.

Изследователите също откриват, че 94 на сто от жените вярват в истинската любов, докато едва 88 на сто от мъжете се чувстват по същия начин.