Всяко момиче, което твърди друго, лъже. Богаташите са силни и успешни, те са уверени и харизматични. Те знаят какво иска и просто го взимат. А това на езика на секса, означава, че са богове в леглото.

До сега повечето от нас може са се утешавали от идеята, че красивите жени, които имат връзка с богат мъж го правят само заради парите и начина на живот, докато се налага да изтърпяват секса с половинката.

Но сега науката доказва, че богатството на мъжа действа като афродизиак и го овластява да получава каквото поиска. Техните партньори наистина могат да получат всичко, което поискат.

Много ще възразят срещу идеята, че жените са програмирани да бъдат златотърсачи. Може би обаче ще се успокоят от разкритието, че същите примитивни сили действат и при мъжете. Може да действат по различен начин или да предизвикват различно поведение, но те се коренят в едно и също начало – прастар генетичен код, настроен от милиони години, според който сме програмирани да търсим онзи, който може да ни предложи най-доброто.

Пръв Чарлз Дарвин предлага ново обяснение за мистериите при чифтосването. Той предполага, че отделните черти се развиват и разпространяват в популациите в зависимост от това колко са развили способността си да се възпроизвеждат.

Тогава най-очевидните примери идват от животинския свят. Когато два елена вплетат рога в борба, те демонстрират как представителите на пола се конкурират помежду си. И обратното когато женският паун избира мъжкия с най-пищната опашка, те показват силата на правото на избор при чифтосване. В двата вида “полов отбор”, както Дарвин го нарича, по-слабите и неконкурентоспособни мъжки са обречени в еволюционен план, тъй като техните по-успешни конкуренти ще са тези, които ще предадат гените си на идните поколения.

Оттогава насам изследователи разбират, че тези сексуални стратегии са вплетени в живота на всички животни, на хората включително, и влияят на всичко, свързано с поведението ни и взаимоотношенията.