Мъжете са животни. По въпросите, свързани със секса, това е нещо като психологическа аксиома. Мъжете са опитомени от обществото, но процесът не е завършен до степен да надделее над естественото им състояние, факт, доказан с безкрайно много примери – от порногарфията, до промискуитета. Мъжете са програмирани от еволюционните сили да се стремят да увеличават шансовете техните гени да пребъдат за вечни времена и затова се стараят да разпространяват своето семе.

Но защо не казваме, че жените, също са животни?

При записване в изследването участничките определят себе си като хетеро- или хомосексуални. Всички участнички разглеждат снимки, които показват секс между мъже и жени, между жени и жени, между мъже и мъже и двойка бонобо (вид маймуни). Жените, независимо от сексуалната си ориентация, изпитват възбуда от всичките видове снимки, включително и образа на съвкупяващи се маймуни. Докато гледат, те разполагат с клавиатура, на която да оценяват собственото си чувство на възбуда.

Вероятността за множествен оргазъм се увеличава при визуална стимулация с еротични образи. Преимуществата, които имат жените от поведението си, според учения, варират от предпазване на детето от убийство при раждането, което се случва при някои примати, до събирането на разнообразна сперма и съответно по-голям шанс за генетична съвместимост, бременност, успешно раждане и здраво потомство.

В крайна сметка от последните научни изследвания и истории, които жените споделят, стигнах до извода, че женското желание – със своята сила и обхват, е силно подценявана и ограничавана сила дори и в днешно време. Освен това, въпреки понятията, които нашата култура продължава да насажда, тази сила не се разпалва и поддържа, или поне в по-голямата си част, от емоционалната близост и безопасността. И не на последно място, едно от най-успокояващите предположения, особено за мъжете, но валидно и за двата пола, че жените са създадени да бъдат моногамни, се оказва нищо повече от празни приказки.